Team

 Sindy

Iedere dag als de kinderen op school zitten zorgt Sindy dat de paarden en pony’s goed worden verzorgd, gelongeerd, gevoerd en de stallen allemaal weer schoon zijn. Tijdens het trainen in de middag of avond van Bo en Sam is ze altijd aanwezig om tips te geven tijdens het rijden. Ze is de spiegel van de kinderen. Vroeger heeft ze zelf ook gereden, maar op moment is daar niet veel tijd meer voor vanwege de werkzaamheden op de Stal. Er wordt heel wat af gereisd met de paarden en pony’s door het binnen- buitenland voor training en wedstrijden.

 

Jacco

Doordeweeks is Jacco niet veel aanwezig op de stal, maar aan het werk. In het weekend helpt hij natuurlijk wel mee en zorgt hij dat de paddocks en bak keurig zijn gesleept. Tuurlijk gaat hij soms ook mee naar trainingen of wedstrijden om ons aan te moedigen, maar vaak blijft hij thuis om de paarden en pony’s te verzorgen omdat er altijd iemand aanwezig moet zijn op de stal.

 

Bo

Toen Bo 5 jaar oud werd, kreeg ze haar eerste zwarte shetlander, “Zorro”. Bo heeft door Zorro vaak de grond gezien, maar heeft wel van deze rakker leren paardrijden. Ondanks dat ze vaak eraf viel, heeft ze volgehouden met als resultaat dat ze hem opeens de baas werd. Na Zorro, kwam “Jessy”, die was een mooie chique C-pony waar ze veel mee heeft gewonnen en ook voor het eerst Fries kampioen mee is geworden. De afgelopen jaren heeft Bo een aantal pony’s zadelmak gemaakt en opgeleid om weer verkocht te worden. Op moment dat ook uit Duitsland pony’s werden aangeboden is het idee geboren om een vanaf de grond af aan langzaam een stal op te zetten. De oprichting in 2013 van Stal Oudhof. De huidige toppony’s Day of La Divinia en Bodentals Kosima zijn allemaal door Bo opgeleid en uitgebracht in wedstrijden. Inmiddels heeft Bo een aardige prijzenkast vol staan en heeft meerdere regiokampioenschappen gewonnen en uiteindelijk opgenomen in het Nationale Kader. In 2015 heeft Bo de overstap naar de paarden gemaakt en is zij met Colt Sollenburg opgenomen in het Nationele kader van de Junioren. Ook dit paard heeft ze helemaal zelf naar dit niveau gereden. Zij heeft de pony’s vaarwel gezegd en houdt ze nu alleen maar bezig met het africhten en uitbrengen van paarden. Dit allemaal in combi met school want ook daar moet worden gepresteerd.

 

Sam

Stelregel van Stal Oudhof is dat als je wil leren paardrijden, eerst de grote kleine Zorro gereden moet worden. Als je daarop blijft zitten en na 100 keer zand te hebben gehapt, het nog steeds leuk vindt, dan ben je uit het echte paardenhout gesneden. Ook Sam moest er dus aan geloven en uiteindelijk gewonnen van Zorro. Na Zorro kreeg Sam de witte B Pony “Clint Eastwood” waar ze veel prijzen mee heeft gewonnen. Vanwege de overstap van Bo naar de paarden is Sam nu verantwoordelijk voor de Pony’s. Ook worden ze jong onervaren aangekocht en dan wedstrijd klaar gemaakt met als doel om weer te verkopen. Ook Sam vindt, net als haar zus Bo, het leuk om jonge pony’s helemaal op te leiden naar het hoogste nationale en internationale niveau. Dit allemaal natuurlijk in combinatie met school waar ook de prestaties goed moeten blijven. Dit vergt ook van Sam veel discipline, maar dit alles missen is ook voor haar geen optie.

 

Fei

De jongste telg van de familie “ Fei” , is ook gestart met Zorro, daar bleek al gauw dat zij niet veel met de paardensport heeft maar meer met Turnen. Fei gaat soms mee naar wedstrijden om haar zussen aan te moedigen, maar zij is het merendeel van de week aan het trainen in het Epke Zonderland Turncentrum in Heerenveen.

Neem telefonisch contact op via 0516-463744 of Stuur een e-mail